Ніжний пишний пиріг з рум’яною скоринкою, пористим м’якушем і соковитими вишнями. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Молоко згодиться і свіже і кисле – відмінний спосіб утилізації продукту. Перед подачею, пирогу бажано повністю охолонути, щоб м’якуш оформився і не склеювався при нарізці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 – 3 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Вишня – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування пирога на молоці з вишнею. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукровий пісок, вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло.

Збиваємо всі разом міксером до отримання однорідної маси. Додаємо до яєчної маси борошно і розпушувач, перемішуємо вінчиком до повної однорідності – тісто виходить досить густе, але ллється.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Викладаємо тісто, вирівнюємо по всій площі форми.

Вишню промиваємо, звільняємо від кісточок. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо їх і зливаємо сік, що виділився.

Підготовлені ягоди рівномірно розкладаємо на поверхні тесту.

Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно двадцять п’ять-тридцять хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має підрости і красиво зарум’янитися.

Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Смачного!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблок Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами