Пиріг равлика з начинкою з сиру не тільки до чаю можна подавати, але і брати з собою в дорогу для швидкого перекусу. Подавати пиріг краще в теплому вигляді, поки сир ще м’який і тягучий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
- Сир Адигейський – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут для посипання
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 12 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг Равлик з листкового тіста з сиром? Сир натріть на тертці, кріп помийте і дрібно наріжте. Змішайте сир і кріп в мисці, посоліть і приправте за смаком.
Листкове тісто розкачайте і розріжте на три рівних за шириною смужки.
На кожну смужку викладіть начинку.
Начинку загорніть тісто і добре скріпіть краю.
Плоску тарілку змастіть рослинною олією. Поверніть першу трубочку по спіралі.
Потім продовжуйте скручувати пиріг з двох інших трубочок.
Пиріг равлика змастіть збитим яйцем і залиште на 20 хвилин, щоб тісто трохи підійшло.
Пиріг посипте кунжутом і поставте в духовку. Запікайте 25-30 хвилин при 180 градусах.
подавайте Пиріг в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Пироги Равлики з дріжджового теста Равлики з листкового тіста