Принадність цього пирога в тому, що всі інгредієнти взаємозамінні: наприклад, у вас немає свіжих абрикосів – можна взяти консервовані, ні сметани – можна замінити жирними вершками і цей список можна продовжувати довго. Це дуже виручає всіх господинь і рятує від зайвої біганини по магазинах. У результаті виходить повітряний, ароматний десерт з абрикосовою начинкою, пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 260 гр.
- Борошно – 320 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 90 гр.
- Абрикоси – 400 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога з абрикосами на пісочному тісті в духовці. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильної камери і коли воно трохи розм’якне – нарізати невеликими кубиками.
Саме час розігріти духовку до 180 градусів, а поки йде розігрівання: форму трохи змащуємо вершковим маслом і присипаємо манною крупою, надлишки стряхиваем.
До вершковим кубиках додаємо 200 грамів цукрового піску і збиваємо з допомогою міксера пишною повітряної консистенції, потім розбиваємо два яйця і знову збиваємо.
До отриманої маси додаємо просіяне борошно, сіль і крохмаль. Відразу ж замішуємо пісочне тісто і викладаємо його на підготовлену форму, рівняючи основу і формуючи краї пальцями.
Фрукти промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і розрізаємо на дві частини, виймаючи кісточку. Укладаємо абрикосову начинку на тісто, зрізом вгору, зверху присипаємо кількома ложками цукру.
Напівготовий десерт йдіть в гарячу духовку і готуємо близько 20-25 хвилин до рум’яності. Остуджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо столу.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пироги