Якщо ви хочете просто і швидко спекти що-небудь з аличею, то пропонуємо даний рецепт пирога на кефірі. Тісто замішується на раз-два, розстойка не потрібно, розкачувати тісто не потрібно. Пиріг виходить солодким, ситним, розсипчастим, з соковитими вкрапленнями кислуватою аличі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 12 ст.
- Ванілін – 1 щіпка
- Кефір – 200 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Алича – 200 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з аличею на кефірі? У миску вливаємо кефір, додаємо соду, перемішуємо, залишаємо на п’ять хвилин.
Далі розбиваємо до кефіру яйця, вливаємо олію. Перемішуємо.
Висипаємо цукровий пісок і ванілін. Перемішуємо.
Просіваємо борошно, додаємо до отриманої рідкої маси, перемішуємо. Тісто має нагадувати густу сметану.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом, викладаємо тісто.
Аличу миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. На тісто викладаємо аличу шкіркою вгору, зрізом вниз. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі пирога.
Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько сорока хвилин. Готовий пиріг повинен підрости і добре зарум’яниться. Перевіряємо готовність зубочисткою.
Випічку дістаємо з духовки, даємо охолонути, посипаємо поверхню цукровою пудрою. Розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного аппетита!
Пироги