Якщо ви хочете просто і швидко спекти що-небудь з аличею, то пропонуємо даний рецепт пирога на кефірі. Тісто замішується на раз-два, розстойка не потрібно, розкачувати тісто не потрібно. Пиріг виходить солодким, ситним, розсипчастим, з соковитими вкрапленнями кислуватою аличі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 12 ст.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Кефір – 200 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Алича – 200 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з аличею на кефірі? У миску вливаємо кефір, додаємо соду, перемішуємо, залишаємо на п’ять хвилин.

Далі розбиваємо до кефіру яйця, вливаємо олію. Перемішуємо.

Висипаємо цукровий пісок і ванілін. Перемішуємо.

Просіваємо борошно, додаємо до отриманої рідкої маси, перемішуємо. Тісто має нагадувати густу сметану.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом, викладаємо тісто.

Аличу миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. На тісто викладаємо аличу шкіркою вгору, зрізом вниз. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі пирога.

Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько сорока хвилин. Готовий пиріг повинен підрости і добре зарум’яниться. Перевіряємо готовність зубочисткою.

Випічку дістаємо з духовки, даємо охолонути, посипаємо поверхню цукровою пудрою. Розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного аппетита!

Пироги