Хочете здивувати рідних або знайомих? Почастуйте їх свіжоприготованим пирогом зі щавлем солодким. Мало хто зможе вгадати, з чим же ця випічка. Соковитий і ароматний пиріг з легкої щавлевої кислинкою точно не залишить нікого байдужим, так що відразу розраховуйте, що у вас попросять добавки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Щавель – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати солодкий пиріг зі щавлем? До борошна додати 100 грам цукру і трохи розтоплене вершкове масло до отримання розсипчастої маси.

Додати до сухої маси розпушувач і сметану, замісити м’яке тісто. Потім прибрати його на деякий час в холодильник.

Щавель помити, просушити на кухонному рушнику. Просушену зелень нашинкувати.

У глибокій мисці змішати щавель, решта 200 грам цукор і крохмаль.

Дістати тісто з холодильника, розділити його на 2 частини – побільше й поменше. Більшу частину розкачати досить тонко, змастити форму для випікання рослинним маслом, викласти в неї підготовлену пласт тіста. Потім викласти начинку у форму з щавлю. Менший шматок тіста також тонко розкачати, накрити їм вийшов пиріг.

На верхівці пирога ножем зробити надрізи. Збити в окремій мисці яйце, змастити верх щавлевого пирога.

Розігріти духовку до 180 градусів, випікати в ній пиріг 50 хвилин. Солодкий пиріг зі щавлю готовий до подачі на стіл!

Пироги