На розкатаний пласт листкового тіста викладається начинка з черешні, черешневого компоту, цукру та кукурудзяного крохмалю. Зверху пиріг змащується яйцем і запікається 7 хвилин. Він виходить дуже смачним і стане ідеальним доповненням до чаю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 шт.
- Черешня – 300 гр.
- Компот з черешні – 200 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Перед початком приготування пирога з черешнею з листкового тіста дістаємо з морозильної камери листкове тісто і даємо йому розморозиться. Черешню добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дістаємо з ягід кісточки. Можна також використовувати консервовану черешню.
Перекладаємо ягоди в глибоку ємність, додаємо до них цукровий пісок, крохмаль і черешневий компот.
Все ретельно перемішуємо, поки цукор з крохмалем не розчиняться.
Відправляємо ємність в мікрохвильову піч на 7 хвилин. Важливо не дати інгредієнтів закипіти. Для цього кладемо в миску ложку або прикриваємо її пластиковою кришкою.
В цей час розкачуємо листкове тісто в тонкий пласт і перекладаємо його в форму для запікання. Зайві шматочки зрізаємо і ліпимо з них один клубок.
Викладаємо черешневий начинку на тісто.
тісто знову тонко розкачуємо і нарізаємо його смужками по 15 мм завширшки. Викладаємо їх зверху на пиріг у вигляді сітки і робимо бортики.
В окремій ємності збиваємо яйце і змащуємо їм поверхню пирога. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо туди форму на 7 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160со і випікаємо ще 10 хвилин.
Коли зверху все добре зарум’яниться, дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути у формі.
Перекладаємо готовий виріб на тарілку для подачі, при бажанні посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пироги