Заливні пироги з ягодами хороші тим, що готуються швидко і просто. Мабуть, головний момент в приготуванні тіста – це використання міксера. Цей кухонний помічник без зайвих зусиль швидко взобьет повітряну яєчну основу і замешает однорідне тісто. Масу залишиться тільки вилити у форму і укласти зверху ягоди. Готовий пиріг рекомендуємо добре охолодити перед подачею. У гарячого і теплого пирога м’якуш ще надто вологий і клейкий, а ось після остигання випічка стабілізується і проявляє свою пористість і легкість поряд з соковитістю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Полуниця – 250 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати заливний пиріг з полуницею на кефірі легко! Полуницю промиваємо, чашолистки обриваємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Якщо полуниця занадто велика, розрізаємо її на частини поменше.

Для приготування тіста яйця розбиваємо в глибоку ємність і починаємо збивати їх міксером на високій швидкості. Потім додаємо цукровий пісок, сіль і продовжуємо збивати до тих пір, поки не вийде густа, пишна, ніжна і світла піна. Етап збивання дуже важливий – від цього залежить легкість і легкість пирога.

Кефір відміряємо в окрему ємність, додаємо в нього соду, ретельно перемішуємо. Вливаємо кефір із содою до яєчно-цукрової піні.

Міксером на низькій швидкості збиваємо до однорідності. Маса трохи осяде, разжижится, покриється великими бульбашками.

змішуємо Борошно з розпушувачем і просіваємо в яєчно-кефірну суміш частинами, не всю відразу, щоб було зручніше замішувати тісто і відстежувати його консистенцію.

Підсумкове тісто має бути середньої густоти, ллється і буде чимось нагадувати згущене молоко.

Форму для випічки пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом, щоб було простіше потім витягти готовий пиріг. Якщо форма силіконова, можна і не змащувати. Приготоване тісто виливаємо у форму, вирівнюємо. У тісто вдавлюємо підготовлені ягоди полуниці, намагаючись розподілити їх рівномірно по всій площі майбутнього пирога.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Час випікання може відрізнятися в залежності від конкретної духовки. Готова випічка повинна помітно піднятися і покритися рум’яною скоринкою. Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Перекладаємо виріб на сервірувальне блюдо і подаємо до столу в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з полуницею Заливний пиріг на кефірі Пиріг з полуницею Пироги Тісто для заливного пирога