Пиріг з чорною смородиною на кефірі справедливо відносять до випічки «гості на порозі». Готується він просто і швидко, так і в морозилці можна знайти пакетик цієї замороженої ягоди, а інші інгредієнти є у кожної господині. Випічка вийде смачною і ніжною.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Маргарин вершковий – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати пиріг з чорною смородиною на кефірі в духовці, кефір кімнатної температури налийте в посуд для замішування тіста, насипте до нього потрібну кількість цукру і перемішайте віночком, щоб цукор розчинився.

Будь-яким способом розтопити шматочок вершкового масла.

До суміші кефіру з цукром перелийте розтоплене масло і розбийте до неї два курячих яйця. Потім насипте соду і ванільний цукор.

Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану і в останню чергу насипте просіяне на сито борошно. Замісіть тісто, щоб не було грудочок борошна. По консистенції воно повинно вийти, як густа сметана.

Потім в тісто пересипте ягоди чорної смородини і перемішайте ще раз.

Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і її трохи змастіть рослинною олією. Замішане з ягодами тісто вилийте у форму і ложкою вирівняйте його поверхню.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин, хоча час випічки залежить від духовки. Випечений пиріг трохи остудіть і акуратно вийміть з форми.

Пиріг з чорною смородиною на кефірі готовий. Наріжте на порційні шматочки і можете подавати до столу. Такий пиріг, якщо зберігати його в закритому посуді, не черствіє кілька днів.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги Тісто для заливного пирога