Пиріг з чорною смородиною на кефірі справедливо відносять до випічки «гості на порозі». Готується він просто і швидко, так і в морозилці можна знайти пакетик цієї замороженої ягоди, а інші інгредієнти є у кожної господині. Випічка вийде смачною і ніжною.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1.5 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Смородина чорна – 200 гр.
- Маргарин вершковий – 70 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати пиріг з чорною смородиною на кефірі в духовці, кефір кімнатної температури налийте в посуд для замішування тіста, насипте до нього потрібну кількість цукру і перемішайте віночком, щоб цукор розчинився.
Будь-яким способом розтопити шматочок вершкового масла.
До суміші кефіру з цукром перелийте розтоплене масло і розбийте до неї два курячих яйця. Потім насипте соду і ванільний цукор.
Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану і в останню чергу насипте просіяне на сито борошно. Замісіть тісто, щоб не було грудочок борошна. По консистенції воно повинно вийти, як густа сметана.
Потім в тісто пересипте ягоди чорної смородини і перемішайте ще раз.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і її трохи змастіть рослинною олією. Замішане з ягодами тісто вилийте у форму і ложкою вирівняйте його поверхню.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин, хоча час випічки залежить від духовки. Випечений пиріг трохи остудіть і акуратно вийміть з форми.
Пиріг з чорною смородиною на кефірі готовий. Наріжте на порційні шматочки і можете подавати до столу. Такий пиріг, якщо зберігати його в закритому посуді, не черствіє кілька днів.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги Тісто для заливного пирога