Рецепт приготування пирога з чорницями на кефирном тесті як недорогий і смачної домашньої випічки повинна мати кожна господиня. Набір інгредієнтів простий – кефір, борошно, цукор і свіжа або заморожена чорниця. Готується пиріг швидко.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 600 гр.
  • Кефір – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Чорниця – 400 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати пиріг з чорницею на кефірі в духовці, кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте в посуд для замішування тіста.

Потім насипте до кефіру вказане в рецепті кількість цукру, соди і солі.

Віночком або ложкою ці інгредієнти перемішайте до появи бульбашок на поверхні кефіру.

Борошно просійте на сито. Потім її порційно насипайте до кефірної масі і відразу замішують тісто. Воно повинно вийти по консистенції як густа сметана.

Потім в тісто пересипте чорницю і акуратно перемішайте ложкою, щоб ягоди не раздавились і рівномірно розподілилися в тесті. Якщо ягоди м’які, укладіть їх в один шар у середині тесту.

Форму для випічки застелити шматочком пергаментного паперу і змастіть її маслом.

Перекладіть у форму замішане з чорницею тісто і рівномірно розподіліть його по всій поверхні.

Випікайте пиріг з чорницею на кефірі в духовці, розігрітій до 180°С протягом години. Він повинен покритися рум’яною скоринкою.

Спечений пиріг трохи охолодіть, вийміть з форми і, нарізавши на порційні шматочки, подайте до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з чорницею на кефірі Шарлотка Шарлотка без яєць Шарлотка з яблуками без яєць Шарлотка з ягодами