В окремій ємності збиваються яйця з цукром. До них додається борошно, розпушувач і ванільний цукор. Потім половина тесту відправляється в чашу мультиварки і на нього викладається чорниця. Пиріг запікається 55 хвилин.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Чорниця – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з чорницями в мультиварці? В підходящу ємність розбиваємо три яйця, додаємо до них цукор і збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера або блендера.

Борошно просіваємо через сито і невеликими порціями додаємо до яєць з цукровим піском разом з розпушувачем і ванільним цукром. Ретельно все перемішуємо, поки не вийде однорідне тісто без грудочок.

Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю масла, щоб готовий пиріг легше відокремлювався від стінок. Виливаємо в неї половину тіста і рівномірно розподіляємо частина ягід чорниці. Потім знову заливаємо тісто і викладаємо ягоди.

Вибираємо в мультиварці режим «Випічка» і запікаємо протягом 55 хвилин. Залишаємо пиріг в мультиварці ще кілька хвилин, а потім виймаємо чашу і залишаємо до повного остужения.

Перевертаємо чашу догори дном і акуратно дістаємо пиріг. Перекладаємо його на блюдо для подачі і при бажанні посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Шарлотка в мультиварці Шарлотка з ягодами