В окремій ємності збиваються яйця з цукром. До них додається борошно, розпушувач і ванільний цукор. Потім половина тесту відправляється в чашу мультиварки і на нього викладається чорниця. Пиріг запікається 55 хвилин.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Чорниця – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з чорницями в мультиварці? В підходящу ємність розбиваємо три яйця, додаємо до них цукор і збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера або блендера.
Борошно просіваємо через сито і невеликими порціями додаємо до яєць з цукровим піском разом з розпушувачем і ванільним цукром. Ретельно все перемішуємо, поки не вийде однорідне тісто без грудочок.
Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю масла, щоб готовий пиріг легше відокремлювався від стінок. Виливаємо в неї половину тіста і рівномірно розподіляємо частина ягід чорниці. Потім знову заливаємо тісто і викладаємо ягоди.
Вибираємо в мультиварці режим «Випічка» і запікаємо протягом 55 хвилин. Залишаємо пиріг в мультиварці ще кілька хвилин, а потім виймаємо чашу і залишаємо до повного остужения.
Перевертаємо чашу догори дном і акуратно дістаємо пиріг. Перекладаємо його на блюдо для подачі і при бажанні посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Шарлотка в мультиварці Шарлотка з ягодами