З появою у продажу готового замороженого листкового тіста кількість експрес-рецептів збільшилася в багато разів. Адже що може бути легше і швидше, ніж готове листкове тісто розкачати, покласти на нього начинку і поставити в заздалегідь розігріту духовку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Чорниця – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з чорницею з готового листкового тіста, в глибокій мисці змішайте чорницю, сир, цукор, яйця і ванілін. Перемішайте або подрібніть блендером. При бажанні можете залишити трохи цілих ягід, які потім викладіть на начинку для пирога.
Вийміть листкове тісто з упаковки, помістіть його на лист пергаменту і дайте повністю відтанути. Потім розкачайте в пласт товщиною не більше 0,5 див. Зверніть увагу, що листкове тісто необхідно розгортати в одному напрямку, щоб при випічці воно піднімалося. Для пирога з чорницями краще використовувати бездріжджове тісто, хоча воно і більш калорійне, ніж дріжджове за рахунок вмісту олії. Випічка з бездріжджового листкового тіста виходить більш хрусткою і ламкою, а так само краще піднімається, ніж випічка з дріжджового листкового тіста.
Увімкніть духовку і нагрійте його до 180°С. Форму для випічки присипте борошном, на дно можете помістити шматок пергаменту. Помістіть всередину форми розкатане листкове тісто. Краї покладіть на борти, якщо це дозволяє зробити висота вашої форми.
На листкове тісто викладіть підготовлену начинку. Рівномірно розподіліть її. Якщо ви залишали цілі ягоди, то помістіть розкладіть їх по начинці.
Випікайте пиріг з листкового тіста з чорницею близько 50-60 хвилин. Потім дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути. Так його буде простіше нарізати на порції. А тим часом заваріть ароматний чай або зваріть каву.
Приємного апетиту!
Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з листкового теста Пироги