Листкове дріжджове тісто ідеально підходить для пирогів. При випічці воно стає м’яким і пишним. Якщо ви стежите за фігурою, але при цьому дуже хочеться десерту, то зверніть увагу саме на дріжджове листкове тісто, адже для його виробництва використовується менше масла, ніж для бездріжджового.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Листкове тісто дріжджове – 1 пакет
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Джем полуничний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з полуницею з листкового дріжджового тіста, полуницю промийте. Видаліть хвостики, викиньте зіпсовані ягоди. Дайте їй обсохнути і тільки потім розріжте кожну ягоду навпіл.
Дріжджове листкове тісто злегка розморозьте. Покладіть його на пергамент, щоб потім було зручно переносити його на деко, і розкачати в прямокутний пласт. Товщина тіста має бути близько 1 див. Зробіть надрізи по боках прямокутного пласта тіста (дивіться фото). У центральну частину покладіть полуничний джем і рівномірно розподіліть його.
На джем викладіть підготовлені ягоди полуниці і зверху посипте їх цукром.
Бічними смугами накрийте начинку пирога. Робіть це під невеликим кутом. Так пиріг вийде гарніше. Змастіть поверхню пирога яєчним жовтком, щоб після випікання він був підрум’яненим. Деко з пирогом поставте на середній рівень заздалегідь розігрітій до 190°З духовки і випікайте близько півгодини.
Готовий пиріг охолодіть і подавайте до столу, нарізаючи на порції.
Приємного апетиту!
Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з листкового тіста Пироги