Пиріг з сиром та полуницею з пісочного тіста в духовці виходить чудовим! Такий пиріг нікого не залишить байдужим. Хрустка пісочна основа, ніжна сирна начинка і ефектна полуниця в желе на поверхні – це не тільки дуже смачно, але й красиво. Така випічка може стати окрасою святкового чаювання, і абсолютно виправдано. Сир рекомендуємо використовувати пожирніше, щоб смак сирної начинки був більш вершковим. Беремо свіжу полуницю: заморожена не дасть такої візуальної привабливості, так як втрачає форму при розморожуванні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце (для тесту) – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 2,5 ст. ложки
  • чорна Сіль – 1 щіпка
  • Сметана (для тіста) – 1 ст. л.
  • Яйце (для заливки) – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний (для заливки) – 3 ст. л.
  • Ванільний цукор (для заливки) – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок (для заливки) – 200 гр.
  • Сир 9% (для заливки) – 600 гр.
  • Сметана 26% (для заливки) – 150 гр.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Полуниця – 350 – 400 гр.
  • Полуничне желе – 1 пакет
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для приготування пирога з сиром та полуницею з пісочного тіста в духовці розм’якшене вершкове мало викладаємо в миску, додаємо цукровий пісок і сіль, розтираємо ложкою до однорідності.

В отриману масляну масу розбиваємо яйце, додаємо сметану, ретельно перемішуємо.

Далі просіваємо борошно разом з розпушувачем і висипаємо в яєчно-масляну суміш. Замішуємо руками тісто, бажано робити це швидко. Маса виходить м’яким, але добре тримає форму, до рук не липне. Загорнути тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Тісто охолоне й стане більш твердим.

Поки тісто охолоджується, готуємо сирну заливку. У миску викладаємо сир, жирну сметану, розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і манну крупу. Заглибним блендером пробиваємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси і повного розчинення цукрових кристаликів.

Дно рознімної форми для випічки пирога застеляємо пергаментом. Змащуємо пергамент і борти форми невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Якщо форма силіконова, можна і не змащувати.

Охолоджене тісто розподіляємо руками за формою, по краях робимо бортики. Пісочна основа для пирога готова.

На пісочну основу викладаємо приготовану сирну заливку, вирівнюємо її ложкою.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пісочної основою і сирною заливкою ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом сорока хвилин орієнтовно. Час випікання може дещо варіювати в залежності від конкретної духовки. Орієнтуємося на те, що до кінця випікання пісочний корж повинен зарум’янитися по краях, а заливка придбає теплий кремовий відтінок. Готовий виріб дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути.

Для приготування желе вміст пакета висипаємо в миску і заливаємо гарячою водою, дотримуючись пропорції по інструкції. Розмішуємо і залишаємо, щоб суміш охолола до кімнатної температури.

Полуницю промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Розрізаємо полуницю на тонкі поздовжні скибочки.

На остиглої заготівлі пирога розкладаємо скибочки полуниці по колу, починаючи з зовнішнього боку і рухаючись до центру.

З допомогою силіконової пензлика змащуємо полуницю остившім розчином желе. Залишки рідини розливаємо в проміжках між скибочками полуниці. Прибираємо сформований пиріг в холодильник на годину-дві. За цей час желе повністю охолоне й затвердіє, а сирна начинка стабілізується.

Остиглий пиріг звільняємо від форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо.

Розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.

Смачного!

Відкритий пиріг з полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею на сметані Пиріг з сиром та полуницею