Ревінь – рослина, з якого готують компоти і киселі, варять варення та джеми, використовують для приготування начинок для пирогів, а також готують соуси до м’ясних і рибних страв. Я пропоную приготувати пиріг з ревенем і малиною.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для начинки: –
  • Ревінь – 700 гр.
  • Малина заморожена – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Для тіста: –
  • Кефір – 225 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 420 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для штрейзеля: –
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.

Процес приготування:

Готувати пиріг з ревенем і малиною легко! У посуд для мікрохвильової печі викладіть заморожену малину, заглибним блендером доведіть до однорідної консистенції. Стебла ревеню ретельно промийте, просушіть і очистіть від волокон, наріжте кубиками. Викладіть до подрібненої малині, додайте цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль. Перемішайте. Поставте в мікрохвильовку і варіть 7 хвилин.

У мисці змішайте просіяне пшеничне борошно через сито разом з розпушувачем і харчовою содою, додайте сіль, ванільний цукор, цукровий пісок, і розм’якшене вершкове масло. Розітріть руками, повинна вийти крихта.

Розбийте курячі яйця. Добре перемішайте і влийте кефір.

Ще раз перемішайте. Тісто вийде дуже липким. Увімкніть духовку розігріватися при температурі 170 градусів.

Деко або форму для випікання застелити пекарської папером, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Рівномірно розподілите половину тіста з допомогою силіконової лопатки. Потім викладіть половину начинки і розрівняйте. Знову викладіть тісто, а потім начинку.

Приготуйте штрейзель. У мисці з’єднайте пшеничне борошно, цукровий пісок і розм’якшене вершкове масло. Розітріть руками, повинна вийти крихта. Можна використовувати тростинний цукор.

Поверх начинки розподіліть крихту рівним шаром.

помістіть Деко в духовку і випікайте 50-60 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Готовий пиріг остудіть. Подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню