Ревінь чудово поєднується з солодким тістом, тому приготувати пиріг з ревенем – це відмінна ідея для домашнього чаювання! Тісто, приготоване на сметані, виходить пухким і м’яким. Щоб приготувати пиріг з ревенем, не знадобиться багато сил і часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ревінь – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана 20% – 220 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з ревенем і сметаною? Ревінь промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо його невеликими шматочками (приблизно 1 см на 1 см). Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
змішуємо Яйця з цукровим піском. Збиваємо дані інгредієнти міксером протягом 4-5 хвилин.
Додаємо в яєчно-цукрову суміш сметану і рослинне масло. Перемішуємо.
Далі натираємо на дрібній тертці цедру лимона. Цедру разом з лимонним соком необхідно додати в робочу ємність до решти інгредієнтів.
В рідку основу замішуємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і соду. Все перемішуємо в однорідне тісто.
В тісто викладаємо шматочки ревеню і перемішуємо, намагаючись рівномірно розподілити його. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером, викладаємо туди готове тісто і розрівнюємо його.
Випікаємо пиріг в розігрітій духовці близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Готовий пиріг з ревенем остуджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного вам чаювання!
Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню