Багато хто навіть не задумуються, як багато прекрасних страв можна приготувати з такого недооціненого інгредієнта, як ревінь. Пиріг з ревенем на сметані – дивно м’яка, соковита і ароматна випічка, яка швидко зможе зайняти місце вашого коронного страви.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Ревінь – 500 гр.
- Сметана – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1,1 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з ревенем на сметані, яйця збити міксером з цукром до утворення густої світлої маси і повного розчинення цукру.
Додати до яєчно-цукрової суміші сметану, поступово ввести туди ж просіяне борошно і соду. Ретельно заважати тісто до однорідності.
Ревінь помити, просушити, нарізати невеликими шматочками. Деко застелити пергаментом. Тісто розкачати в тонкий пласт. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом. На тісто викласти дрібно нарізаний ревінь. Посипати майбутній пиріг корицею. Духовку розігріти до 180 градусів, випікати в ній пиріг з ревенем на сметані 40 хвилин. Можна кликати домочадців пригощалися смачною випічкою!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню