Ревінь виростає дуже рано, раніше полуниці. Незважаючи на свій непоказний вигляд, він є чудовою начинкою для пирогів. Ревінь надає випічці незвичайний приємний кислий смак. Для приготування пирога вам пропонується карамелізувати черешки ревеню в цукровому сиропі. Готуємо пиріг з пісочного тіста з додаванням горіхів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Мигдаль або Фундук – 60 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування простий рецепт пиріг з ревенем? Черешки ревеню добре промийте холодною водою і серветкою приберіть зайву вологу. Потім за допомогою ножа зніміть тонку шкірку. Наріжте черешки на шматочки довжиною як ваша форма для випічки.

Черешки покладіть на сковорідку, посипте двома ложками цукру і тушкуйте на мінімальному вогні протягом 3 хвилин, перевертаючи їх, щоб черешки рівномірно потушились. Потім перекладіть черешки на окрему тарілку. У сковорідку насипте до соку від гасіння ще 2 ложки цукру і варіть цей сироп, щоб цукор повністю розчинився і придбав коричневий колір.

Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і розкладіть на ній черешки ревеню. Ревінь полийте приготованою карамеллю.

Подрібніть за допомогою блендера в дрібну крихту горіхи.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця, додайте до них інший цукор і ваніль і добре збийте міксером до білого кольору.

Потім до збитим яйцям покладіть шматочок розтопленого вершкового масла, пересипте подрібнені горіхи і додайте просіяне на сито борошно і розпушувач. З цих інгредієнтів замісіть тісто.

Приготоване тісто викладіть рівним шаром поверх ревеню. Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Випечений пиріг переверніть на блюдо і зніміть папір, щоб начинка була зверху. Подайте пиріг з ревенем до столу в теплому або холодному вигляді.

Їжте на здоров’я!

Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню