Ревінь виростає дуже рано, раніше полуниці. Незважаючи на свій непоказний вигляд, він є чудовою начинкою для пирогів. Ревінь надає випічці незвичайний приємний кислий смак. Для приготування пирога вам пропонується карамелізувати черешки ревеню в цукровому сиропі. Готуємо пиріг з пісочного тіста з додаванням горіхів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Мигдаль або Фундук – 60 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування простий рецепт пиріг з ревенем? Черешки ревеню добре промийте холодною водою і серветкою приберіть зайву вологу. Потім за допомогою ножа зніміть тонку шкірку. Наріжте черешки на шматочки довжиною як ваша форма для випічки.
Черешки покладіть на сковорідку, посипте двома ложками цукру і тушкуйте на мінімальному вогні протягом 3 хвилин, перевертаючи їх, щоб черешки рівномірно потушились. Потім перекладіть черешки на окрему тарілку. У сковорідку насипте до соку від гасіння ще 2 ложки цукру і варіть цей сироп, щоб цукор повністю розчинився і придбав коричневий колір.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і розкладіть на ній черешки ревеню. Ревінь полийте приготованою карамеллю.
Подрібніть за допомогою блендера в дрібну крихту горіхи.
В посуд для замішування тіста розбийте яйця, додайте до них інший цукор і ваніль і добре збийте міксером до білого кольору.
Потім до збитим яйцям покладіть шматочок розтопленого вершкового масла, пересипте подрібнені горіхи і додайте просіяне на сито борошно і розпушувач. З цих інгредієнтів замісіть тісто.
Приготоване тісто викладіть рівним шаром поверх ревеню. Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Випечений пиріг переверніть на блюдо і зніміть папір, щоб начинка була зверху. Подайте пиріг з ревенем до столу в теплому або холодному вигляді.
Їжте на здоров’я!
Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню