В даному рецепті вам пропонується приготувати відкритий пиріг з начинкою з цього звичайного і непоказного овоча Його кислувато-освіжаючий смак дивовижно розкривається у випічці. Пиріг з ревенем стане для вас відкриттям. Готуємо пиріг на пісочному тісті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Мука кукурудзяна – 150 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт – 120 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Ревінь – 300 – 400 гр.
- Сіль – 2 щіпки
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати відкритий пиріг з ревенем, у посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість кукурудзяної і пшеничної муки. Насипте до борошні половину цукру, розпушувач і покладіть розрізане на шматочки вершкове масло. Борошно з маслом перетріть в дрібну крихту.
В отриману крихту розбийте яйце і влийте йогурт.
Рукою швидко замісіть тісто і розкатати його в клубок.
Черешки ревеню добре промийте, видаліть шкірку і наріжте на невеликі шматочки.
Тісто перекладіть на шматочок паперу для випічки і качалкою розкачайте в коржик товщиною до 1 див.
Корж разом з папером перекладіть на деко. На коржик покладіть нарізаний ревінь, залишаючи її краю вільними.
В піалі крохмаль перемішайте з рештою цукром. Цю суміш висипте рівномірно на шматочки ревеню.
Красиво защепіть вільні краї коржа, залишивши середину пирога відкритою.
Розігрійте духовку до 180°С і помістіть в неї деко з пирогом.
Запікайте пиріг протягом 30 хвилин, поки тісто не стане рум’яним.
Спечений відкритий пиріг з ревенем трохи остудіть, посипте цукровою пудрою, декоруйте листочками м’яти і подавайте до чаю.
Їжте на здоров’я!
Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню