Готове листкове тісто – це просто палочка-виручалочка для тих, хто любить домашню випічку, але не любить витрачати багато часу на приготування. В цей напівфабрикат досить помістити будь-яку начинку, змастити поверхню яйцем і відправити в духовку. Рум’яний глянцевий пиріг не змусить себе довго чекати! Таке тісто дозволяє вирізати різні декорації та надати випічці будь-яку форму. Приготуємо варіант з малиною і сиром у формі плетеного пирога.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сир 9% – 350 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Варення малинове – 0.5 склянки
- Малина – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 0.5 ст.
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг з сиром і малиною з листкового тіста. Відразу підготуємо сирну начинку: сир розтираємо з цукровим піском і лимонним соком.
Розморожене листкове тісто розкачуємо на присипаної борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною в три-чотири міліметри. Орієнтовний розмір пласту – тридцять на сорок сантиметрів.
Підготуємо нарізку для майбутнього «плетіння». По краях тіста робимо надрізи, формуючи смуги товщиною в півтора сантиметра, як на фото.
В середину пласта викладаємо сирну начинку. На ній розподіляємо малинове варення. Потім кладемо малину.
Надрізаними смугами закриваємо начинку, накладаючи їх один на одного за принципом плетіння коси. Краї підверніть. Яйце збовтуємо і змащуємо отриманою масою поверхню пирога.
Сформований пиріг перекладаємо на деко. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів. Пиріг поміщаємо в духовку і випікаємо виріб протягом приблизно двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Пиріг покриється яскравої золотистої скоринкою. Готовий виріб дістаємо з духовки, повністю остуджуємо, нарізаємо на порції і подаємо.
Приємного апетиту!
Пиріг з малиной Пиріг з малиною в духовці Пироги