В мультиварці можна готувати різні види випічки, в тому числі і відкриті пироги. У даному рецепті готуємо пиріг з сирною начинкою і полуницею. Основу будемо робити з пісочного тіста, для начинки змішаємо сир, яйця і цукор. Заготівку з тіста і сирної начинки випікаємо в режимі «Випічка», а вже після цього викладаємо на поверхню полуницю. При такій послідовності пиріг добре пропікається, а ягоди залишаються соковитими і не втрачають свою форму.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 240 гр.
- Яйце (для тесту) – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок (для тіста) – 80 гр.
- Вода – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок (для начинки) – 40 гр.
- Полуниця – 200 гр.
- Варення полуничне – 2 – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога з сиром та полуницею в мультиварці. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно добре размягчилось. Нарізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо в миску.
До маслу відразу додаємо всі інші інгредієнти: розбиваємо яйце, вливаємо холодну воду, додаємо цукровий пісок, розпушувач і просіяне борошно.
замішуємо Руками тісто – воно виходить щільним, податливим, добре тримає форму.
Переходимо до приготування сирної начинки. У чашу блендера покласти сир, розбиваємо яйце і додаємо цукровий пісок. Сир бажано використовувати м’який і жирний, так начинка вийде більш насиченим смаком і ніжною консистенцією. Подрібнюємо всі інгредієнти начинки до отримання однорідної густої маси.
З листа пергаменту вирізаємо коло за розміром дна чашу мультиварки. Змащуємо його невеликим кількість рослинного масла. З тіста формуємо коржик і викладаємо її на змащений маслом коло пергаменту.
Розкачуємо тісто в коло, діаметр якого повинен бути більшим, ніж розмір пергаменту.
Укладаємо розкатане тісто в чашу пергаментом вниз. Руками поправляємо і акуратно укладаємо бортики з тіста по краях чаші.
На тісто викладаємо сирну начинку, вирівнюємо її поверхню. Поміщаємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка» на одну годину. Натискаємо «Старт».
Після того, як час програми закінчиться, кришку мультиварки відкриваємо, але пиріг не дістаємо. Даємо йому постояти в такому положенні двадцять-тридцять хвилин. За цей час начинка стабілізується і тісто трохи охолоне. Після цього дістаємо пиріг з чаші, перевернувши його на решітку пароварки. Укладаємо пиріг на сервірувальне блюдо.
Полуницю моєму, чашолистки обриваємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Розрізаємо підготовлені ягоди на половинки. Полуничне варення поміщаємо в кулінарний шприц або невеличкий поліетиленовий пакет і зрізаємо куточок. Якщо варення неоднорідне, то пробиває його перед цим блендером. На поверхні пирога розкладаємо ягоди полуниці. На них з пакету малюємо сітку з полуничного варення, видавлюючи його з кулінарного шприца.
Оформлений пиріг розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з клубникой Пиріг з сиром та полуницею Пироги