Вишня і какао завжди дають дуже приємне поєднання смаків, особливо, якщо мова йде про випічку. Приготуємо ніжний пиріг бісквітного типу з какао і вишнею. Ягоди додають потрібну соковитість тесту, какао забезпечить шоколадний смак. Спекти такий пиріг можна буквально за півгодини навіть вранці – клопоту з ним немає жодних. Особливо зручно використовувати консервовану вишню – потрібно просто процідити її від соку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 140 гр.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня – 100 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з вишнями і какао? Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо все разом міксером до отримання світлої піни.

Додаємо до яєчної маси просіяне борошно, розпушувач, какао та сіль. Перемішуємо вінчиком до повної однорідності – негусте тісто виходить за консистенцією, ллється, повітряне.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в неї вишню. Якщо ягоди свіжі, то кісточки обов’язково виймаємо, зайвий сік зливаємо. Заморожені вишні необхідно попередньо розморозити. З консервованих просто зливаємо рідину.

Заливаємо вишні приготованим тестом. Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно тридцять п’ять хвилин до сухої шпажки.

Готовий виріб має трохи зрости в обсязі. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Для солодощі та додаткової соковитості можна полити пиріг згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Тісто для заливного пирога