Що може бути краще домашнього здобного пирога. М’який, соковитий, ароматний – шматочок такого ласощі підніме настрій і налаштує на позитивний лад.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Свіжі дріжджі – 40 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Рецепт пирога з вишнями з дріжджового тіста з сиром простий у приготуванні! У миску наливаємо тепле молоко, розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо одне яйце, 100 грам цукрового піску, розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Оформляємо з тіста кулю. Поміщаємо його в миску і ставимо в тепле місце на півтори години для расстойки.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Розкачуємо тісто в пласт і викладаємо його у форму.
Вишні звільняємо від кісточок. Можна використати свіжі ягоди, розморожені після заморозки, консервовані. Проціджуємо їх від зайвої рідини.
Викладаємо на тісто підготовлену вишню. Окремо змішуємо сир, сметану і 100 грам цукру з допомогою блендера. Отриману масу викладаємо ложкою між вишнями.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять-сорок хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має підрости і зарум’яниться. Дістаємо випічку з духовки, даємо охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею на сметані Пиріг з сиром та вишнями