Що може бути краще домашнього здобного пирога. М’який, соковитий, ароматний – шматочок такого ласощі підніме настрій і налаштує на позитивний лад.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Свіжі дріжджі – 40 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Рецепт пирога з вишнями з дріжджового тіста з сиром простий у приготуванні! У миску наливаємо тепле молоко, розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо одне яйце, 100 грам цукрового піску, розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Оформляємо з тіста кулю. Поміщаємо його в миску і ставимо в тепле місце на півтори години для расстойки.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Розкачуємо тісто в пласт і викладаємо його у форму.

Вишні звільняємо від кісточок. Можна використати свіжі ягоди, розморожені після заморозки, консервовані. Проціджуємо їх від зайвої рідини.

Викладаємо на тісто підготовлену вишню. Окремо змішуємо сир, сметану і 100 грам цукру з допомогою блендера. Отриману масу викладаємо ложкою між вишнями.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять-сорок хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має підрости і зарум’яниться. Дістаємо випічку з духовки, даємо охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею на сметані Пиріг з сиром та вишнями