Процес приготування листкового тіста досить довгий і трудомісткий, а ось випічка з нього готується набагато швидше, ніж з дріжджовим або заливним тестом. Тому якщо вам хочеться швидко приготувати який-небудь фруктовий пиріг, то покупне листкове тісто просто незамінне.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 450 – 500 гр.
  • Вишня – 300 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 70 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг з вишнею з готового листкового тіста. Так як готове тісто продається в замороженому вигляді, перед приготуванням його необхідно спершу розморозити. Для цього краще дістати його із заводської упаковки, щоб воно не размокало від конденсату. Тим часом займіться підготовкою начинки. Попередньо промиту або розморожену вишню перекладіть в глибоку миску і засипте цукром. Акуратно перемішайте.

Залиште ягоди на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім додайте до ягід крохмаль і перемішайте, щоб всі плоди їм вкрилися. Перекладіть ягоди в сотейник і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, поки сік не почне густіти.

Коли вміст сотейника буде нагадувати джем, зніміть його з вогню і покладіть ягоди в миску або тарілку. Залиште до повного охолодження.

Два пласта листкового тіста розкачайте під розмір вашого листа. Один пласт можете відразу перекласти на пергамент, постелений на піддон, а другий складіть навпіл і наріжте смужками.

Попарно перехрестіть сусідні смужки, злегка притискаючи їх в місці дотику, щоб візерунок тримався.

На нижній шар тіста викладіть вишневий джем і рівномірно розподіліть його, залишаючи кілька сантиметрів по периметру для з’єднання шарів між собою. Накрийте начинку візерунчастим пластом тесту і защепніть краю. Для краси можете пройтися по периметру виделкою, плазом продавлюючи зубчиками тісто.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 С, протягом 20-30 хвилин. Орієнтуйтеся на колір тесту, він повинен стати яскраво-золотистим.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею з листкового тіста Пироги Пироги з вишнею