Брусниця відмінно поєднується з різними фруктами, адже вони пом’якшують гірчинку цієї корисної ягоди. Пиріг з тонким шаром пісочного тіста і незвичайною начинкою з брусниці та яблук, та й до того ж красиво оформлений буде у вас чудовим десертом і до святкового столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 200 гр.
  • Яблука – 1 кг
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пиріг з яблуками і брусницею, шматочок вершкового масла кімнатної температури покладіть в посуд для замішування тіста і розріжте його на шматочки. До маслу насипте 100 г цукру, соду і розбийте одне яйце.

Борошно просійте на сито і пересипте її до маслу. Потім замістити тісто. Заміс можна зробити руками або за допомогою кухонних гаджетів, буде швидше.

Замішане тісто трохи розкачати і викладіть в круглу форму для випічки, змастивши її олією. По краю тесту сформуйте високі бортики, щоб «не втекла» начинка. Потім форму з тестом поставте на 20 хвилин в холодильник або морозилку.

За цей час приготуйте начинку для пирога. Яблука промийте, очистіть від насіннєвих коробочок і нашаткуйте одну половину їх невеликими шматочками, а іншу тонкими скибочками. Яблука полийте соком лимона, щоб не потемніли. Шматочки яблук перекладіть в окрему каструльку або сотейник, насипте до них інший цукор і брусницю, і поставте на невеликий вогонь, щоб вони нагрілися і дали свій сік.

варіть Яблука в сиропі декілька хвилин і потім додати до начинки розведений у холодній воді крохмаль. Цю начинку при постійному помішуванні проварити на маленькому вогні, поки не стане густою.

Приготовлену начинку викладіть на вже охолоджене до цього часу пісочне тісто.

Поверх начинки красиво викладіть яблучні скибочки.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Потім розтопити в мікрохвильовці мед і полийте їм верхній шар запечених яблук. Пиріг залиште в формі до охолодження.

Пиріг з яблуками і брусницею готовий. Акуратно перекладіть його з форми на красиве блюдо і подайте до столу.

Пиріг добре тримає форму і легко нарізати на порційні шматочки.

Смачною і вдалою выпечки!

Пироги