З дитинства люблю домашню випічку зі щавлем і часто її готую під час сезону. Сьогодні хочу приготувати пиріг зі щавлем в мультиварці і раджу вам скористатися моїм улюбленим рецептом. Начинка виходить соковитою і збалансованої за смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.33 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування
  • Для начинки: –
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Щавель – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до готування пирога зі щавлем в мультиварці. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло і залиште при кімнатній температурі. Відміряйте і просійте необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту. Щавель ретельно промийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Потім наріжте не зовсім дрібно. Нарізаний щавель з’єднайте з цукровим піском і кукурудзяним крохмалем.

Ретельно перемішайте. У глибоку миску викладіть розм’якшене вершкове масло, сир, просіяне пшеничне борошно, розпушувач, сіль та цукровий пісок. Зібрати тісто в кулю, довго не вимішуйте. Помістіть в поліетиленовий пакет або затягніть ємність з тістом харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на дві частини, одна частина повинна бути більше другий. Більшу частину розкачайте в пласт товщиною приблизно 1 сантиметр, викладіть в чашу мультиварки, сформувавши бортики.

Рівномірно розподіліть начинку. Кукурудзяний крохмаль дозволить начинці тримати форму і не розтектися выделившемуся щавелевому соку. Другу частину тіста розкачайте в пласт і прикрийте зверху начинку, краї добре защепніть. Наколіть тісто виделкою. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберіть режим «Випічка» або «Запікання».

встановіть Час приготування – 40 хвилин. Після звукового сигналу вимкніть прилад і дайте пирогу постояти 10 хвилин, не відкриваючи кришку мультиварки. Потім відкрийте кришку приладу і акуратно вийміть пиріг, перемістивши його на блюдо для подачі. Трохи остудіть пиріг, зверху прикрасити цукровою пудрою і подавайте на стіл порційно.

Приємного аппетита!

Пироги