Пиріг із замороженої чорниці на кефірі відносять до категорії страв на швидку руку для полуденка або сніданку. Саме кефірний тісто робить цю випічку і ніжною, і швидкою. Чорницю можна не розморожувати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорниця заморожена – 400 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг з замороженої чорниці на кефірі. У посуд для замішування тіста розбийте 2 яйця і за допомогою міксера збийте їх до пишного стану.

В інший невеликий посуді розм’якшене вершкове масло розітріть з цукром і ваніллю.

Потім розтерте масло перекладіть до збитого яйця і акуратно перемішайте на невеликій швидкості міксера.

До цієї маси порційно наливайте підігрітий кефір і одночасно перемішуйте. До кінця насипте щіпку солі і пів-ложечки соди.

Потім в цю рідку основу тесту насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути однорідним і по консистенції як густа сметана.

Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і трохи намажте її рослинним або вершковим маслом.

Замішане кефірний тісто вилийте у форму і розрівняйте ложкою поверхню.

На тісто рівномірно розкладіть заморожену чорницю. Випікайте чорничний пиріг на кефірі в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Готовність випічки дерев’яною паличкою не перевірите, так як пиріг виходить вологим, тому випікайте відповідно до зазначеного часу.

Спечений пиріг остудіть, потім вийміть з форми, наріжте на порційні шматочки і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею на кефірі Пироги