Пиріг із замороженої чорниці на кефірі відносять до категорії страв на швидку руку для полуденка або сніданку. Саме кефірний тісто робить цю випічку і ніжною, і швидкою. Чорницю можна не розморожувати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Чорниця заморожена – 400 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг з замороженої чорниці на кефірі. У посуд для замішування тіста розбийте 2 яйця і за допомогою міксера збийте їх до пишного стану.
В інший невеликий посуді розм’якшене вершкове масло розітріть з цукром і ваніллю.
Потім розтерте масло перекладіть до збитого яйця і акуратно перемішайте на невеликій швидкості міксера.
До цієї маси порційно наливайте підігрітий кефір і одночасно перемішуйте. До кінця насипте щіпку солі і пів-ложечки соди.
Потім в цю рідку основу тесту насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути однорідним і по консистенції як густа сметана.
Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і трохи намажте її рослинним або вершковим маслом.
Замішане кефірний тісто вилийте у форму і розрівняйте ложкою поверхню.
На тісто рівномірно розкладіть заморожену чорницю. Випікайте чорничний пиріг на кефірі в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Готовність випічки дерев’яною паличкою не перевірите, так як пиріг виходить вологим, тому випікайте відповідно до зазначеного часу.
Спечений пиріг остудіть, потім вийміть з форми, наріжте на порційні шматочки і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею на кефірі Пироги