Тісто для такого пирога замішуємо на основі сметани – м’якушка вийде пишним, м’яким пористим. Ягоди в начинку використовуємо заморожені, причому попередньо розморожувати їх необов’язково. Але якщо на малині є лід, то краще все ж таки дати йому розтанути і злити утворилася рідина.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 260 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Малина – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з замороженої малиною і сметаною? Для початку взобьем яйця: розбиваємо їх в об’ємну посуд, додаємо звичайний і ванільний цукор. Збиваємо міксером, поки не вийде світла пишна густа піна. Цей етап важливий: чим якісніше збита яєчна основа, тим пишніше виходить випічка.
В пишну яєчну піну кладемо сметану, розтоплене до рідкої маси вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Далі просіваємо через дрібне сито борошно разом з розпушувачем, замішуємо тісто. Його консистенція повинна вийти досить густий, не текучої.
Готуємо малину. Якщо це свіжі ягоди, то промиваємо й обсушуємо їх. Заморожені плоди з льодом розморожуємо і зливаємо рідину. Якщо плоди заморожені в сухому вигляді, то розморожувати не треба.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма з силікону, допустимо не змащувати. У підготовлену форму викладаємо половину приготованого тесту. Розподіляємо малину на тесті.
Далі розподіляємо частину тіста поверх ягід.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом орієнтовно сорока хвилин. Пиріг трохи підросте в обсязі і покриється вираженою золотистою скоринкою. Готовий пиріг виймаємо з духовки, дістаємо від форми, даємо охолонути. Посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо випічку на порції.
Смачного!