Пропонуємо рецепт простого пирога з готового листкового тіста з замороженої малиною. Ягоди перед приготуванням дістаємо з морозилки і розморожуємо. Зайвий виділився сік зливаємо, щоб не перевантажувати тісто вологою. Готовий пиріг перед подачею не забуваємо посипати цукровою пудрою – вона не тільки прикрасить, але і додасть доречні нотки солодощі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Малина – 500 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з замороженої малиною з листкового тіста? Даємо тісту відтанути при кімнатній температурі, щоб воно повернуло собі м’якість і пластичність. Робочу поверхню присипаємо борошном. Тісто ділимо на дві приблизно рівні частини. Одну частину злегка розкочуємо качалкою в пласт – це буде основа торта. Перекладаємо пласт у змащену олією форму для пирога.
Малину розморожуємо, сік зливаємо. Половину зазначеної кількості цукру акуратно змішуємо з малиною. Другу частину тіста розкачуємо і нарізаємо смужками. Смужками викладаємо бортик по периметру основи. Тісто посипаємо половиною крохмалю, слідом викладаємо малину, вирівнюємо її по всьому периметру основи.
Поверх малини розподіляємо залишився цукор і крохмаль. Укладаємо залишилися смужки тіста у вигляді решітки. Яйце збовтуємо віночком і змащуємо поверхню бортиків і решітки.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до красивого рум’янцю.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, посипаємо цукровою пудрою через ситечко, даємо трохи охолонути. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.
Смачного!