Заморожена смородина може бути смачною начинкою для домашньої випічки, а не тільки основою для напоїв. На кефирном тесті пиріг з такою смородиною готується просто і швидко, що робить рецепт популярним серед багатьох господинь. Якщо взяти різні ягоди (смородину чорну і червону), то десерт буде красивим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- заморожена Смородина червона або чорна Смородина заморожена – 500 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг з замороженої смородини на кефірі. Смородину для пирога розморожувати не треба, тільки відміряйте необхідну кількість.
В посуд для замішування тіста розбийте три курячих яйця і насипте до них цукор.
Віночком, а краще міксером яйця з цукром збийте до білого кольору. Потім налийте до цієї маси кефір кімнатної температури і розм’якшене вершкове масло і перемішайте.
Борошно просійте на сито. Потім, продовжуючи процес збивання, насипте борошно і розпушувач і замісити тісто до однорідної текстури. Воно повинно вийти по консистенції як густа сметана.
Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і можете присипати її манкою або панірувальними сухарями. Замішане тісто вилийте у форму.
Потім поверх тесту рівним шаром укладіть половину замороженої смородини та її ложкою трохи занурте в тісто.
Потім зверху висипте решту смородину і посипте її цукром.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин.
Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Випечений пиріг з замороженої чорниці на кефірі готовий. Його остудіть, вимкнувши духовку, потім акуратно вийміть з форми.
Пиріг можете декорувати по своєму смаку цукровою пудрою або цілими ягідками.
Наріжте пиріг на порційні шматочки і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!