Заморожена смородина може бути смачною начинкою для домашньої випічки, а не тільки основою для напоїв. На кефирном тесті пиріг з такою смородиною готується просто і швидко, що робить рецепт популярним серед багатьох господинь. Якщо взяти різні ягоди (смородину чорну і червону), то десерт буде красивим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • заморожена Смородина червона або чорна Смородина заморожена – 500 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг з замороженої смородини на кефірі. Смородину для пирога розморожувати не треба, тільки відміряйте необхідну кількість.

В посуд для замішування тіста розбийте три курячих яйця і насипте до них цукор.

Віночком, а краще міксером яйця з цукром збийте до білого кольору. Потім налийте до цієї маси кефір кімнатної температури і розм’якшене вершкове масло і перемішайте.

Борошно просійте на сито. Потім, продовжуючи процес збивання, насипте борошно і розпушувач і замісити тісто до однорідної текстури. Воно повинно вийти по консистенції як густа сметана.

Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і можете присипати її манкою або панірувальними сухарями. Замішане тісто вилийте у форму.

Потім поверх тесту рівним шаром укладіть половину замороженої смородини та її ложкою трохи занурте в тісто.

Потім зверху висипте решту смородину і посипте її цукром.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин.

Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Випечений пиріг з замороженої чорниці на кефірі готовий. Його остудіть, вимкнувши духовку, потім акуратно вийміть з форми.

Пиріг можете декорувати по своєму смаку цукровою пудрою або цілими ягідками.

Наріжте пиріг на порційні шматочки і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з червоною смородиною в духовці Пиріг з чорною смородиною Тісто для заливного пирога