Пиріг з ревенем виходить не тільки смачним, але і красивим! Зовні ревінь в багатошаровій може нагадувати цибулю, але варто лише спробувати шматочок випічки з ним, то все встає на свої місця. Якщо ви ніколи не пробували випічку з ревенем, то однозначно варто почати з даного рецепту! Рецепт простий, приготування пирога з ревенем не займе багато часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Ревінь (заморожений) – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з замороженим ревенем? Вбиваємо яйця в глибоку ємність і збиваємо звичайною виделкою або вінчиком. Включаємо прогріватися духовку до температури 180 градусів.
До збитим яйця додаємо цукровий пісок і щіпку солі. Все перемішуємо до однорідної маси.
В яєчно-цукрову суміш просіваємо борошно пшеничне.
Вимішуємо тісто до однорідного стану.
Далі необхідно погасити соду оцтом і додати в тісто. Всі інгредієнти перемішуємо.
У форму для випікання викладаємо заморожений ревінь, рівномірно розподіляючи його. Заливаємо ревінь готовим тестом. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і охолодити.
Коли випічка охолоне, витягуємо її з форми, посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.
Приємного вам чаювання!
Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню