Сподобається любителям солодких десертів. Ніжне і хрустке безе відмінно поєднується з легкої ягідної кислинкою і виглядає дуже ефектно. Таке блюдо буде відмінно виглядати на святковому столі.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок (Демерара) – 40 гр.
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з вишнями і безе? Масло потрібно брати з холодильника, а ще краще попередньо покласти його в морозильну камеру, хвилин на 5-10. Наріжте його шматочками або натріть на крупній тертці, покладіть в глибоку миску, додайте борошно, сіль і цукор і ретельно перемішайте. Ваше завдання перетерти всі інгредієнти у велику крихту.

В отриману крихту додайте яйце і перемішайте.

Вимісіть тісто до однорідності, намагаючись не вдаватися до допомоги рук, щоб масло не почало активно танути. Сформуйте кулю, загорніть в целофан або харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

Поки тісто відпочиває, займіться приготуванням начинки. В глибокий сотейник покладіть вишню, коричневий цукор і корицю, залийте 2/3 вишневого соку і доведіть до кипіння на маленькому вогні. Варіть ягоди протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Крохмаль розведіть в останньому соку і додайте в сотейник. Ретельно розмішайте і варіть ще деякий час, активно помішуючи. Коли суміш почне густіти, зніміть сотейник з вогню і, не перестаючи помішувати, остудіть вміст до кімнатної температури.

охолоджене тісто Розкачайте під розмір своєї форми, додаючи ще декілька сантиметрів для формування бортів, утрамбуйте і наколіть дно основи виделкою. Надлишки можете акуратно зрізати ножем. Якщо використовуєте роз’ємну форму, дно і борти можна робити окремо, а шов просто згладити.

Мелений мигдаль рівномірно розподіліть по дну основи.

Поверх горіхової крихти викладіть вишневу начинку і приберіть пиріг в розігріту до 200 С духовку на 20-25 хвилин.

Тим часом розбийте яйця для безе, видаліть жовтки і збийте білки з цукром до стійких піків. Перекладіть меренгу в кондитерський мішок з фігурною насадкою.

Дістаньте пиріг з духовки і викладіть на нього білкову масу. За бажанням можете змішати трохи цукру і кориці і присипати меренгу зверху. Знову приберіть пиріг в духовку і випікайте ще 8-10 хвилин при тій же температурі і з включеною конвекцією.

Готовий пиріг остудіть на решітці, щоб конденсат не размачивал дно.

Смачного!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пироги Пироги з вишнею