Ревінь – унікальний низькокалорійний продукт, що володіє безліччю корисних властивостей. Тертий пиріг з ревенем – випічка не тільки дуже корисна, але і надзвичайно смачна, що, звичайно, важливо для господині, яка турбується про свою сім’ю. такий пиріг сподобається усім від мала до велика. Поспішайте спробувати!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Ревінь – 140 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати тертий пиріг з ревенем? Яйця збиваємо з цукром до утворення легкої піни.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і вливаємо його до яєчно-цукрової суміші.

Поступово вводимо туди ж борошно і розпушувач, постійно перемішуючи тісто, щоб не утворювалися грудочки.

Має вийти м’яке тісто, не прилипающее до рук. Тісто ділимо на два шматочка – побільше й поменше.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Трохи розкачуємо більшу половину тіста, викладаємо її на дно форми.

Ревінь миємо, сушимо на паперовому рушнику, нарізаємо на невеликі шматочки.

Ці шматочки ревеню викладаємо на шар тіста у форму для випікання. Меншу половину тіста натираємо на крупній тертці (для цього можна попередньо трохи заморозити цю частину тесту). Посипаємо тертим тестом ревінь.

Відправляємо наш тертий пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин до готовності.

Готовий тертий пиріг з ревенем дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, витягаємо з форми. Нарізаємо випічку і подаємо до столу!

Пиріг з ревенем Страви з ревеню Шарлотка з ревеню