Пропоную приготувати смачний пиріг зі щавлем і сиром на пісочному хрусткому тесті. Пиріг виходить дуже ароматним за рахунок використання різної зелені. Інгредієнти для соковитого пирога використовуються самі звичайні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Для начинки: –
- Щавель – 100 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Петрушка – 30 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування пирога зі щавлем і сиром. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло і залиште при кімнатній температурі. У глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту. Додайте пів чайної ложки солі. Викладіть розм’якшене вершкове масло.
Ретельно розітріть інгредієнти руками, повинна вийти маса, схожа на хлібні крихти.
В тісто розбийте куряче яйце кімнатної температури.
Влийте попередньо підігріте до теплого стану молоко. Злегка перемішайте.
Додайте мелену куркуму. Вона додасть тесту красивий золотистий колір.
Зібрати тісто в кулю, довго не вимішуючи. Помістіть в поліетиленовий пакет або затягніть ємність з тістом харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Щавель ретельно промийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Потім наріжте не зовсім дрібно.
добре розігрійте Сковороду і викладіть нарізаний щавель, постійно помішуючи, припустіть на невеликому вогні кілька хвилин. Щавель зменшиться в обсягах і змінить свій колір на більш блідий. Зніміть його з вогню і дайте охолонути.
В глибоку ємність викладіть сир, розбийте курячі яйця.
Додайте сіль і прованські трави в начинку. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Зелений лук, зелень петрушки і кропу ретельно вимийте в прохолодній воді, просушіть і дрібно наріжте. Сирну масу і подрібнену зелень додайте до припущенному щавелю. Добре перемішайте до однорідності.
Форму для випікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте пшеничного борошном, розподіливши її по всій поверхні. Дістаньте тісто з холодильника, розкачати в пласт товщиною приблизно 1 сантиметр, викладіть у форму для випікання, сформувавши бортики.
Рівномірно розподіліть начинку.
Вільні краї тіста акуратно обріжте.
Із залишків тіста сформуйте декор і помістіть його поверх начинки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть форму з пирогом і випікайте 20-25 хвилин. Потім акуратно вийміть його з духовки. Трохи остудіть і перемістіть на чисте кухонний рушник. Прикрийте вільними краями кухонного рушника і залиште на 20-25 хвилин до повного охолодження. Подавайте на стіл порційно з солодким чаєм.
Приємного аппетита!
Пироги