Якщо ви любите випічку, то цей рецепт пирога зі щавлем порадує вас! Таке частування виходить смачним і нагадує літню пору. Начинка з щавлю надає пісочному пирога унікальність і вишуканість. Втомилися від одноманітних рецептів випічки? Тоді цей рецепт врятує вашу ситуацію! Не бійтеся експериментів!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 300 гр.
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога зі щавлем з пісочного тіста. Маргарин необхідно розтопити до рідкого стану і змішати його зі склянкою цукрового піску. Перемішуємо інгредієнти.
В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, оглядаємо їх на предмет свіжості і якості.
Потім відправляємо яйця на робочу ємність до маргарину з цукровим піском.
В ємність з іншими інгредієнтами додаємо соду і пшеничне борошно.
Вимішуємо тісто руками. Від отриманого обсягу тесту відріжте третю частину і надішліть її на 20 хвилин в морозильну камеру. Прогріваємо духовку, встановивши температурний режим в 180 градусів.
Щавель промиваємо, дрібно нарізаємо.
Присипаємо щавель крохмалем і рештою кількістю цукрового піску.
У форму для випічки викладаємо тісто, розрівнюючи його у вигляді пласта.
Далі викладаємо на нього підготовлений щавель.
З морозильної камери дістаємо шматок тіста, натираємо його на крупній тертці і покриваємо стружкою з пісочного тіста пиріг зверху. Ставимо пиріг в розігріту духовку на 30 хвилин.
Через деякий час вимикаємо духовку і дістаємо готову випічку.
Пиріг зі щавлем остуджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і можна пригощатися!
Приємного вам аппетита!
Пироги