Якщо ви любите випічку, то цей рецепт пирога зі щавлем порадує вас! Таке частування виходить смачним і нагадує літню пору. Начинка з щавлю надає пісочному пирога унікальність і вишуканість. Втомилися від одноманітних рецептів випічки? Тоді цей рецепт врятує вашу ситуацію! Не бійтеся експериментів!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 300 гр.
  • Маргарин вершковий – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування пирога зі щавлем з пісочного тіста. Маргарин необхідно розтопити до рідкого стану і змішати його зі склянкою цукрового піску. Перемішуємо інгредієнти.

В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, оглядаємо їх на предмет свіжості і якості.

Потім відправляємо яйця на робочу ємність до маргарину з цукровим піском.

В ємність з іншими інгредієнтами додаємо соду і пшеничне борошно.

Вимішуємо тісто руками. Від отриманого обсягу тесту відріжте третю частину і надішліть її на 20 хвилин в морозильну камеру. Прогріваємо духовку, встановивши температурний режим в 180 градусів.

Щавель промиваємо, дрібно нарізаємо.

Присипаємо щавель крохмалем і рештою кількістю цукрового піску.

У форму для випічки викладаємо тісто, розрівнюючи його у вигляді пласта.

Далі викладаємо на нього підготовлений щавель.

З морозильної камери дістаємо шматок тіста, натираємо його на крупній тертці і покриваємо стружкою з пісочного тіста пиріг зверху. Ставимо пиріг в розігріту духовку на 30 хвилин.

Через деякий час вимикаємо духовку і дістаємо готову випічку.

Пиріг зі щавлем остуджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і можна пригощатися!

Приємного вам аппетита!

Пироги