Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом апетитних і неймовірно смачних пиріжків з лаваша з картоплею на сковороді. Приготування звичайних пиріжків з картоплею займає велику кількість часу, а пиріжки з лаваша готуються за лічені хвилини.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Лаваш вірменський – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Картоплю вимийте в прохолодній проточній воді, скориставшись щіткою для миття овочів та фруктів, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Покладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і поставте на вогонь, доведіть до кипіння.

Потім посоліть і зменшіть вогонь, варіть картоплю під кришкою приблизно 15 хвилин.

Потім злийте воду, в якій варилася картопля через сито або друшляк. З допомогою картоплем’ялкою доведіть картоплю до консистенції пюре.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем.

Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.

В картопляне пюре додайте необхідну кількість сметани. Замість сметани можна додати майонез або натуральний йогурт.

Обсмажений ріпчасту цибулю викладіть в картопляну начинку, добре посоліть і ретельно перемішайте начинку.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша.

На кожну частину лаваша викладіть картопляну начинку і загніть бокові сторони всередину.

Потім акуратно сформуйте однакові конвертики.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до апетитної хрусткої скоринки з двох сторін.

Готові пиріжки викладіть на тарілку або рівну поверхню, попередньо застелену паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.

Потім перекладіть пиріжки з лаваша з картоплею на тарілку або блюдо і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша