Замість традиційних рулетів з тонкого лаваша вам пропонується зробити з нього невеликі трубочки з сирною начинкою і обсмажити їх в олії. Вийде красиво, зручно і до того ж дуже смачно і ситно. Ваші вироби хрусткі швидко з’їдять ще гарячими, але і після остигання вони залишаться смачними. Для начинки візьмемо зелень і плавлений сир.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Сир плавлений – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування трубочок з лаваша з сирною начинкою. Плавлені сирки потримайте деякий час в холодильнику або морозилці, щоб було зручно їх подрібнити.
Охолоджені сирки натерти на крупну тертку і перекладіть цю масу в окремий посуд.
Зелені цибулю і кріп промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Перекладіть нашатковану зелень до натертому сиру.
Потім начинку покладіть дві ложки густої сметани.
Ці інгредієнти добре перемішайте ложкою.
Аркуші тонкого лаваша розкладіть на столі і розріжте на прямокутники розміром 20х10 див.
На кожен шматок лаваша укладіть приготовану сирну начинку.
Потім поверніть лаваш з начинкою в акуратні красиві трубочки.
Обсмажуйте трубочки на середньому вогні по 2-3 хвилини на кожній стороні, перевертаючи їх виделками.
Обсмажені трубочки з лаваша з сирною начинкою перекладіть в порційні тарілки, декорують зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Трубочки з лаваша