Піца – відмінний варіант частування для нежданих гостей. Якщо в запасі є рецепт вдалого тесту, то можна не переживати з приводу результату – піца буде смачною. Особливо цінно, коли таке тісто не передбачає тривалої готування і розстійки. Цей рецепт як раз і хороший тим, що швидкий і надійний. Основа для піци вийде пишною і пористою, з рум’яною м’якою скоринкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати пишне тісто для піци дріжджове швидкого приготування просто! Нагріваємо Воду до температури тридцять п’ять – сорок градусів. Додаємо до неї сухі дріжджі, цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення.
В об’ємну миску просіваємо борошно. Додаємо сіль і розбиваємо яйце. Вливаємо дріжджову рідина. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім продовжуємо руками.
Приготоване тісто замішуємо руках дві-три хвилини, щоб маса оформилася і перестала липнути до поверхонь. Якщо консистенція маси занадто м’яка, підсипаємо ще борошна. Готове тісто не повинно бути крутим, але має добре тримати форму. Скачуємо тісто в кулю, укладаємо його в миску і накриваємо чистим рушником або затягуємо харчовою плівкою. Ставимо в тепле місце на тридцять хвилин.
За вказаний час тісто помітно збільшиться в обсязі, стане більш м’яким і пористим. Розкачуємо його на змащеній олією поверхні в тонкий пласт. Товщина розкочування – приблизно п’ять міліметрів. Перекладаємо тісто на деко і зверху розкладаємо бажану начинку.
Випікаємо піцу на такому тесті при температурі 200 градусів в заздалегідь нагрітій духовці. Час випічки – орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії