Сьогодні я хочу поділитися швидким рецептом надзвичайно смачних пишних оладок на кисляку без дріжджів з содою і яйцями. Домашня випічка виходить з пористої повітряної текстурою. Оладки чудово підходять для дружнього чаювання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кисле молоко – 200 мл
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати пишні оладки на кисляку без дріжджів з содою і яйцями. У глибоку ємність розбийте куряче яйце кімнатної температури і додайте необхідну кількість цукрового піску і ванілін за смаком. Ретельно перемішайте віночком до однорідної пишної консистенції.
Кисляк заздалегідь дістаньте з холодильника і підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі до теплого стану, а потім влийте яєчну масу. Гарненько перемішайте.
Вершкове масло розтопити на середньому вогні або в мікрохвильовій печі. Після чого влийте до рідких інгредієнтів.
В окрему ємність просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна.
Потім додайте сіль і харчову соду і добре перемішайте.
В кілька прийомів введіть сухі інгредієнти до рідким.
Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Для зручності озбройтеся віночком або міксером.
Ємність з тістом накрийте чистим сухим рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин.
Відпочиле тісто акуратними рухами знизу вгору перемішайте.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, заповнивши всю поверхню сковороди.
Як тільки краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться і покриється пухирцями, з допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на іншу сторону.
Накрийте кришкою і обсмажте оладки до апетитної рум’яної скоринки.
Готові оладки зніміть зі сковороди.
Викладіть на блюдо або велику тарілку для подачі.
Оладки виходять з пористої текстурою.
Приготовані оладки на кисляку з содою і яйцями подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, повидлом, сиропом, згущеним молоком або сметаною або прикрасити цукровою пудрою, свіжими ягодами або фруктами.
Приємного чаювання!
Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки на кисляку без дріжджів Оладки як у бабусі