Тісто для оладок можна замішати практично на будь-якому молочному або кисломолочному продукті. У даному випадку використовуємо звичайне молоко. Для пишноти, по-перше, добре збиваємо тісто – для цього зручно використовувати міксер. По-друге, додаємо розпушувач. Тісто насититься бульбашками повітря і дасть в результаті пишні оладки. На процес приготування тіста піде не більше десяти-п’ятнадцяти хвилин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати пишні оладки на молоці без дріжджів і соди? У миску розбиваємо яйця, додаємо до них дрібку солі, вказану кількість цукрового піску, ванілін і вливаємо молоко. До речі, якщо молоко вже підходить до закінчення терміну придатності або й зовсім скисло, сміливо використовуємо його в тісто – це ідеальний інгредієнт для пишних оладок.
Міксером збиваємо яйця з молоком і добавками до однорідності і появи пухирців повітря на поверхні.
Далі просіваємо борошно і висипаємо її поверх отриманої рідкої маси. В залежності від борошна, її може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тому рекомендуємо додавати її частинами, щоб відстежувати консистенцію.
Міксером збиваємо тісто на низькій швидкості до однорідності. Готове тісто має бути гладким, однорідним, середнього ступеня густоти. Якщо набрати тісто в ложку, то воно з неї повинно м’яко стікати, але не швидко литися або падати шматком. Поверх замішаного тіста висипаємо розпушувач і ще раз гарненько все змішуємо міксером, щоб пекарський порошок добре розподілився по всій масі.
На сковорідку наливаємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таке, щоб дно вкрилося тонким шаром. У процесі смаження завжди можна долити більше масла між партіями оладок. Розігріваємо сковороду з маслом на плиті до гарячого стану.
Набираємо тісто столовою ложкою і викладаємо його в сковороду у вигляді округлих оладок. Дотримуємося невелику відстань між виробами, щоб вони не злиплися. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою – тісто має встигати пропікається. Смажимо оладки з одного боку пару хвилин до рум’яної скоринки. Потім перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не підрум’яняться.
Готові оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і поміщаємо на паперовому рушнику, щоб воно ввібрало зайве масло. Інше тісто обсмажуємо аналогічним чином. Подаємо оладки в гарячому вигляді зі сметаною, варенням, медом.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без кефіру Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без дріжджів з розпушувачем Оладки на молоці з розпушувачем Оладки на сметані без дріжджів