Перед вами рецепт, який описує варіант приготування пишного лепешняку на ряжанці в духовці. Готова випічка має солодкий смак, приємний аромат, ніжну і повітряну текстуру. Цей смачний маннік на ряжанці зможе приготувати кожен, адже даний рецепт описує всі нюанси його приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Ряжанка – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пишний маннік на ряжанці в духовці, вершкове масло збиваємо з цукром. Усе ретельно перетираємо виделкою.

До отриманої суміші додаємо необхідну кількість манної крупи, вливаємо ряжанку. Всі інгредієнти перемішуємо.

Додаємо в загальну масу розпушувач і ванільний цукор.

Вбиваємо в робочу ємність яйця. З допомогою міксера збиваємо всі компоненти лепешняку. Залишаємо манное тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин.

Тісто викладаємо у форму для випічки, застелену спеціальним папером (можна просто змастити рослинним або вершковим маслом). Духовку розігріваємо до 180 градусів, поміщаємо туди форму з тестом на 30-40 хвилин. Готовність випічки оцінюйте за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки.

Пишний маннік на ряжанці готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без борошна Манник без кефіру ПП манник