Перед вами рецепт, який описує варіант приготування пишного лепешняку на ряжанці в духовці. Готова випічка має солодкий смак, приємний аромат, ніжну і повітряну текстуру. Цей смачний маннік на ряжанці зможе приготувати кожен, адже даний рецепт описує всі нюанси його приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Ряжанка – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пишний маннік на ряжанці в духовці, вершкове масло збиваємо з цукром. Усе ретельно перетираємо виделкою.
До отриманої суміші додаємо необхідну кількість манної крупи, вливаємо ряжанку. Всі інгредієнти перемішуємо.
Додаємо в загальну масу розпушувач і ванільний цукор.
Вбиваємо в робочу ємність яйця. З допомогою міксера збиваємо всі компоненти лепешняку. Залишаємо манное тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин.
Тісто викладаємо у форму для випічки, застелену спеціальним папером (можна просто змастити рослинним або вершковим маслом). Духовку розігріваємо до 180 градусів, поміщаємо туди форму з тестом на 30-40 хвилин. Готовність випічки оцінюйте за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки.
Пишний маннік на ряжанці готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без борошна Манник без кефіру ПП манник