Один з варіантів приготування смачного і ніжного лепешняку – використовувати в якості рідкої основи ряжанку. Даний рецепт описує всі секрети приготування пишного лепешняку на ряжанці з борошном в духовці. У пошуках варіантів смачного і корисного сніданку або перекусу? Приготуйте маннік на ряжанці з борошном!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Ряжанка – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пишного лепешняку на ряжанці з борошном в духовці? В підходящу ємність вливаємо ряжанку, всипаємо до неї манну крупу. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манна крупа ввібрала в себе рідку основу і набухла.

В окремій ємності збиваємо яйця з цукром.

Вершкове масло необхідно розтопити до рідкого стану.

Як тільки манна крупа набубнявіє, додайте до неї яєчно-цукрову суміш, просіяне пшеничне борошно, ванілін, соду і розтоплене вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.

Змастіть форму для випікання рослинним маслом, вилийте туди готове тісто. Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів. Поставте форму з тістом в гарячу духовку на 40-50 хвилин до готовності випічки.

Пишний маннік на ряжанці з борошном готовий! Охолодіть його, присипте цукровою пудрою. Можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряженке