Один з варіантів приготування смачного і ніжного лепешняку – використовувати в якості рідкої основи ряжанку. Даний рецепт описує всі секрети приготування пишного лепешняку на ряжанці з борошном в духовці. У пошуках варіантів смачного і корисного сніданку або перекусу? Приготуйте маннік на ряжанці з борошном!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Ряжанка – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пишного лепешняку на ряжанці з борошном в духовці? В підходящу ємність вливаємо ряжанку, всипаємо до неї манну крупу. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манна крупа ввібрала в себе рідку основу і набухла.
В окремій ємності збиваємо яйця з цукром.
Вершкове масло необхідно розтопити до рідкого стану.
Як тільки манна крупа набубнявіє, додайте до неї яєчно-цукрову суміш, просіяне пшеничне борошно, ванілін, соду і розтоплене вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.
Змастіть форму для випікання рослинним маслом, вилийте туди готове тісто. Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів. Поставте форму з тістом в гарячу духовку на 40-50 хвилин до готовності випічки.
Пишний маннік на ряжанці з борошном готовий! Охолодіть його, присипте цукровою пудрою. Можна пригощатися!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряженке