Пропоную приготувати смачне вітамінне пюре з груш і яблук для дітей на зиму. Фруктове пюре зовсім не містить цукрового піску, і тому є незамінним корисним прикормом для маленьких діток.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Груша – 2 кг
  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Готувати пюре з груш і яблук для дітей на зиму легко! Відберіть соковиті і стиглі яблука і груші, добре вимийте і обсушіть їх кухонним рушником, очистіть від шкірки овочечисткою. Очищені фрукти наріжте тонкими скибочками, видаливши серцевину з насінням. Потім викладіть їх у каструлю з товстим дном і влийте питну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть фрукти близько години, їх періодично помішуючи.

Проварені фрукти трохи остудіть, а потім подрібніть до однорідної і гладкої консистенції за допомогою заглибного блендера прямо у каструлі. Подрібнену фруктову масу знову поставте на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть фруктове пюре близько 3-5 хвилин. Добре вимийте банки і стерилізуйте їх зручним способом. Кришки обдайте окропом.

Гаряче грушево-яблучне пюре акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам. Гарячі банки з фруктовим пюре закрутіть стерильними кришками. Потім акуратно перевернути їх догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.

Повністю остиглі банки з фруктовим пюре з груш і яблук перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання до комори, льох або підвал.

Насолоджуйтесь неймовірно смачним і корисним стравою!

Пюре з груш на зиму