Груша – чудовий фрукт, з якого можна приготувати досить велика кількість страв на зиму. Я хочу поділитися одним з улюблених рецептів пюре з груш в мультиварці на зиму. Для приготування потрібно мультиварка. Консистенція пюре виходить легкою і ніжною.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Щоб приготувати пюре з груш в мультиварці на зиму, перш за все візьміть необхідну кількість груш. Вибирайте стиглі міцні груші. Ретельно вимийте їх під прохолодною проточною водою.

Підготовлені груші обсушити, виклавши на чисте кухінформаційне рушник, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Очищені груші наріжте на невеликі шматочки довільної форми, попередньо видаливши серцевину з насінням.

Підготовлені груші викладіть в чашу мультиварки. Додайте необхідну кількість цукрового піску, ваніліну та лимонної кислоти. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями і натуральній солодощі груш. Ретельно перемішайте фрукти, щоб кристали цукрового піску повністю розчинилися.

Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 15 хвилин. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу відкрийте кришку і добре перемішайте. Цю процедуру повторіть ще 2 рази. Ретельно вимийте банки і стерилізуйте. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Грушеве пюре розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з фруктовим пюре переверніть догори дном і закутати рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, потім перемістіть його в темне прохолодне місце. Пюре можна використовувати як самостійний десерт або в якості начинки для домашньої випічки.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму