Може бути, ви будете здивовані, але я хочу поділитися цікавим рецептом пюре з груш зі згущеним молоком на зиму. Згущене молоко надає фруктового пюре ніжну однорідну консистенцію і неймовірний смак. Обов’язково спробуйте приготувати, і я впевнена, ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Груша – 1 кг
- Молоко згущене – 100 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування пюре з груш зі згущеним молоком на зиму. Візьміть необхідну кількість груш, добре вимийте і обсушіть, виклавши на сухе рушник, очистіть від шкірки овочечисткою. Очищені груші наріжте довільними шматками, видаливши серцевину з насінням. Підготовлені груші викладіть в каструлю з товстим дном і влийте питну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть груші приблизно 20 хвилин.
Проварені груші трохи остудіть, а потім подрібніть до однорідної і гладкої консистенції за допомогою заглибного блендера прямо у каструлі. Якщо немає блендера, груші можна протерти через дрібне сито.
Подрібнену грушеву масу знову поставте на помірний вогонь. Додайте необхідну кількість цукрового піску і згущеного молока. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями і натуральній солодощі груш. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть фруктове пюре приблизно 5 хвилин.
Ретельно вимийте банки. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Підготовлені банки стерилізуйте улюбленим способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Грушеве пюре зі згущеним молоком розкладіть по стерильним банкам.
Гарячі банки з фруктовим пюре закрутіть або загорніть з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного охолодження, потім перемістіть його в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Пюре з груш на зиму