Ароматний десерт, приготований з дачних сезонних фруктів без додавання цукру – це фаворит серед фруктових зимових заготовок. Так як є його можна ложками, без докорів сумління, і зовсім не турбуватися про зайві кілограми. У складі лише натуральні продукти, тому пюре можна давати навіть маленьким дітям, в якості першого прикорму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Груша – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучно-грушеве пюре без цукру для дітей на зиму. Спочатку підготуємо і зважимо необхідну кількість фруктів. Ретельно промиваємо їх і обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Плоти відчищаємо від серцевини і насіння, шкірку залишаємо і довільно нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в посуд з товстим дном і емальованим покриттям, щоб уникнути пригорання.

Вливаємо 50 мл очищеної води і ставимо на плиту на середній вогонь.

Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 50-55 хвилин до повного розм’якшення плодів.

Потім м’які фрукти знімаємо з плити і перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції, це займає не більше 5 хвилин.

напівготове пюре додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і знову доводимо до кипіння і варимо близько 5-7 хвилин.

Готове пюре розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо. Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму