Грушеве пюре без цукру добре зберігає свої природні аромат і смак, містить дуже мало калорій, готується швидко і просто. Воно буде чудовим десертом для тих, хто дотримується принципів здорового харчування. Готуємо пюре зі стерилізацією.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1.5 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати пюре з груш без цукру на зиму? Груші добре помийте теплою водою. Потім розріжте їх навпіл і видаліть коробочки з насінням і підстави плодоніжок. Наріжте фрукти на дрібні шматочки, перекладіть їх у каструлю для варіння варення і налийте потрібну кількість води. Каструлю з грушами поставте на плиту і варіть протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Розм’якшені і зварені груші перетріть на сито для видалення шкірки і макухи. Отримане пюре можна ще трохи збити заглибним блендером, але це за бажанням.

Потім приготоване грушеве пюре перекладіть в ту ж каструлю і на маленькому вогні, не закриваючи каструлю кришкою, уварите пюре до потрібної вам консистенції. Гаряче пюре розкладіть в чисті банки і стерилізуйте в іншій великій каструлі з протягом 15 хвилин. Час стерилізації залежить від обсягу ваших баночок. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки і на добу накрийте теплим пледом.

Вдалих і смачних заготовок!

Пюре з груш на зиму