Хочу поділитися простим і швидким рецептом пюре з груш для дітей на зиму. Фруктове пюре, приготовлене в домашніх умовах, абсолютно не містить цукрового піску і відмінно підійде не тільки маленьким дітям, але і всім тим, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати пюре з груш для дітей на зиму? Першим чергу відміряйте необхідну кількість груш. Вибирайте стиглі міцні груші. Ретельно вимийте груші в холодній проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів. Підготовлені груші обсушити кухонним рушником, після чого очистіть від насіння і серцевини і наріжте невеликими шматочками.

Підготовлені груші пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера до однорідної гладкої консистенції.

Подрібнену фруктову масу викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушеве пюре буквально кілька хвилин.

Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці. Підготовлені банки стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Гаряче грушеве пюре розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними кришками.

Банки з ніжним фруктовим пюре переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – в підвал або комору. Повністю остигле корисне грушеве пюре можна пробувати.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму