Використання фаршу в якості м’ясної складової складного рагу – цікавий прийом. Овочі ідеально змішуються з подрібненим м’ясом, активно обмінюючись соками і ароматами. Попередня окрема обсмажування овочів і м’яса більш затратна за часом, але забезпечує насичений смак рагу. Для зручності і швидкості приготування краще використовувати дві сковороди, в яких окремо можна обсмажувати все компоненти. А для загального завершального гасіння відмінно підійде жаровня з товстими стінками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажан – 4 шт.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Масло оливкове – для смаження
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рагу з овочів з фаршем? Готуємо овочі для рагу. Моркву очищаємо від шкірки і моєму. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й обсушуємо. Кабачки миємо, зрізаємо з них шкірку і видаляємо насіння. Якщо плоди молоді, то можна використати їх цілком. Підготовлені кабачки ріжемо невеликими шматочками. Баклажани миємо, обсушуємо і також нарізаємо кубиками. Кольорову капусту розбираємо на суцвіття невеликого розміру і промиваємо.

Помідори миємо й нарізаємо шматочками довільної форми, не забуваючи вирізати сліди від плодоніжки. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно рубаємо ножем.

Фарш можна використовувати будь – свинячий, курячий, яловичий або змішаний варіант. Додаємо в нього сіль і чорний мелений перець, ретельно вимішуємо.

На розігрітій оливковій олії обсмажуємо кубики баклажана разом з шматочками кабачка до легкого рум’янцю. Суцвіття цвітної капусти також обсмажуємо в оливковій олії окремо, поки на поверхні капусти не з’явиться легка скоринка.

Окремо кладемо в сковороду з невеликою кількість олії нарізані помідори з часником і на середній температурі плити выпариваем з них вологу протягом п’яти-семи хвилин. Фарш обсмажуємо також окремо на середньо-високій температурі, щоб швидко домогтися появи рум’яної скоринки.

На окремій сковороді з’єднуємо нарізану дрібними кубиками цибулю і натерту на крупній тертці моркву. При періодичному помішуванні обсмажуємо овочі, поки морква не пом’якшиться, а цибуля не почне трохи рум’янитися.

У товстостінній жаровні з’єднуємо всі обсмажені овочі, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Поверх овочів викладаємо обсмажений фарш і акуратно перемішуємо всю масу, щоб не перетиснути ніжні шматочки. Закрити жаровню кришкою і тушкуємо рагу протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Готове гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо рубаною зеленню петрушки.

Приємного апетиту!

Кабачки з м'ясом Овочеве рагу Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з м'ясом і баклажанами Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП