Якщо ви любите риболовлю чи часто стикаєтеся з необхідністю приготувати річкову рибу, такий простий рецепт повинен сподобається. Саме трудомістке – це, звичайно, таку рибку почистити. В іншому все просто: перемішуємо її з подрібненою цибулею та лимоном, сіллю і спеціями. Поміщаємо на решітку і запікаємо до рум’яної скоринки на мангалі. Незважаючи на всю простоту такого способу, він дає приголомшливо смачний результат.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Риба (річкова) – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимон – 1 шт.
- Соєвий соус – 10 – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати річкову рибу на мангалі на решітці? Рибу чистимо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і внутрішні плівки. Голову і хвіст можна залишити на місці. Втім, можна і видалити – в даному випадку це справа смаку. Підготовлені тушки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо. Розміщуємо всю рибу в широку миску. Посипаємо сіллю і сумішшю спецій для риби. Перемішуємо руками, щоб розподілити прянощі по всій рибі.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо його на дрібні кубики. Також чинимо і з часником. Лимон промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками.
В миску до риби викладаємо цибулю, лимон і часник, вливаємо соєвий соус. Перемішуємо все для рівномірного розподілу інгредієнтів і залишаємо в прохолодному місці для маринування на одну годину.
Після закінчення часу маринування ґрати змащуємо рослинним маслом і кладемо на неї підготовлену рибу. Відправляємо грати на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності. Залежно від розміру риби і інтенсивності спека, на процес може піти різний час. Орієнтуємося по рум’яної скоринки на поверхні тушок. Як тільки рибка стала золотистою – готово. Не забуваємо ґрати перевертати на різні сторони для рівномірної обробки жаром.
Готову рибу знімаємо з мангалу, перекладаємо з решітки на тарілку і подаємо на стіл гарячою зі свіжою зеленню, лимоном, овочами.
Смачного!