Дуже смачною виходять різані помідори в желатині на зиму. Коли всі поширені і звичні заготовки з помідорів на зиму приготовані, скористайтесь незвичайним рецептом різаних помідорів в желатині. Зимова закуска з ароматних помідорів першим ділом закінчується взимку, тому готуйте побільше, і ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі (середні) – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1,5 головка
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Гвоздика – 10 шт.
- Лавровий лист – 10 шт.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати різані помідори в желатині на зиму просто! Підготуйте необхідні спеції, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру. Відірвіть хвостики, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.
Обсохлі помідори розріжте навпіл і видаліть плодоніжки. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною в 1 сантиметр.
Желатин викладіть в ємність і залийте кількістю питної води, зазначеним на упаковці. Залиште приблизно на 25-30 хвилин.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Я іноді, як і цього разу, стерилизую на водяній бані. На це знадобиться 5-7 хвилин після закипання води. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, а якщо цибулини великі, тоді півкільцями. Часник очистіть від лушпиння. Я готую такі помідори з цибулею, з часником. Ви використовуйте те, що любите більше. Але обидва види помідорів виходять дуже смачними.
На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком і влийте по столовій ложки рослинної олії.
Заповніть банки нарізаними помідорами і ріпчастою цибулею, чергуючи шари.
Зверху повинен бути ріпчасту цибулю.
Якщо будете використовувати часник, зубчики наріжте на кілька частин і заповніть їм порожнечі.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані.
У каструлю налийте необхідну кількість питної води. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте цукровий пісок, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, варіть 10 хвилин. За 1 хвилину до готовності влийте оцтову есенцію і розтоплений желатин, перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Банки залийте приготовленим маринадом, в кожну банку помістіть по одному лавровому листу. Потім перемістіть їх в каструлю, застелену кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок.
Банки накрийте стерильними кришками.
Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 10-15 хвилин на помірному вогні.
Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і закатайте закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори як в магазині Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори половинками на зиму Помідори часточками з часником